BOOLEAN SEARCH

Effectieve Arbeidsmarktcommunicatie

Effectief Maken

We trekken alles uit de kast om talent aan te trekken en te behouden, oud nieuws toch? Veel bedrijven doen dit bijvoorbeeld door π™šπ™›π™›π™šπ™˜π™©π™žπ™šπ™«π™š π™–π™§π™—π™šπ™žπ™™π™¨π™’π™–π™§π™ π™©π™˜π™€π™’π™’π™ͺπ™£π™žπ™˜π™–π™©π™žπ™š in te zetten. Maar waar veel bedrijven zich in vergissen is dat ze denken dat enkel het verspreiden van vacatures voldoende is om effectief te zijn. Helaas… Juist het opbouwen van een sterke employer branding (en het creëren van een positieve reputatie) als werkgever is πŸ”‘ !

π˜Ώπ™€π™€π™§ 𝙙π™ͺπ™žπ™™π™šπ™‘π™žπ™Ÿπ™  π™©π™š π™˜π™€π™’π™’π™ͺπ™£π™žπ™˜π™šπ™§π™šπ™£ π™€π™«π™šπ™§ π™™π™š 𝙛π™ͺπ™£π™˜π™©π™žπ™šπ™¨, π™™π™š π™«π™šπ™§π™¬π™–π™˜π™π™©π™žπ™£π™œπ™šπ™£, π™™π™š π™—π™šπ™™π™§π™žπ™Ÿπ™›π™¨π™˜π™ͺ𝙑𝙩π™ͺπ™ͺ𝙧 π™šπ™£ π™™π™š π™¬π™–π™–π™§π™™π™šπ™£ 𝙠𝙖𝙣 π™Ÿπ™š π™―π™šπ™‘π™›π™¨ 𝙀𝙀𝙠 π™π™šπ™© π™¬π™šπ™§π™«π™žπ™£π™œπ™¨π™₯π™§π™€π™˜π™šπ™¨ π™¨π™©π™§π™€π™€π™’π™‘π™žπ™Ÿπ™£π™šπ™£. Het kan namelijk ook zo maar eens resulteren in het aantrekken van de kandidaten die héél goed passen bij je organisatie en functie, want ze weten tenslotte al wie je bent en waar je voor staat.

Overigens is dit geen proces van ‘de korte adem’. Een keer op Indeed een vacature plaatsen en op Facebook eens een campagne draaien is simpelweg niet genoeg. Zorg dat je samen met je HR- en marketing afdeling genoeg input en daardoor een stevige basis hebt voor een contentkalender die relevant is voor je doelgroep. Gebruik daarbij platforms als Indeed, LinkedIn, Facebook, Instagram en TikTok.

Dus.. maak die werkgeverspagina op Indeed en schrijf je vacatures in de stijl van je doelgroep. Maak een bedrijfsprofiel op Facebook en zet die content klaar! Zorg voor prikkelende teasers op Instagram. 𝐄𝐧 𝐒𝐀 π›πžπ₯𝐨𝐨𝐟 𝐣𝐞; 𝐣𝐞 𝐳𝐚π₯ 𝐦𝐞𝐫𝐀𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐭 𝐣𝐞 𝐧𝐚 𝐞𝐧𝐒𝐠𝐞 𝐭𝐒𝐣𝐝 ‘𝐳𝐨𝐦𝐚𝐚𝐫’ 𝐦𝐞𝐞𝐫 𝐬𝐨π₯π₯𝐒𝐜𝐒𝐭𝐚𝐭𝐒𝐞𝐬 𝐨𝐧𝐭𝐯𝐚𝐧𝐠𝐭! (𝐞𝐧 𝐣𝐚, 𝐳𝐞π₯𝐟𝐬 𝐒𝐧 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐜𝐑𝐧𝐒𝐞𝐀!)

Succes! En mocht je er niet uitkomen.. je mag me altijd contacteren voor hulp..

#recruiter #linkedintips #booleansearch #vacatures #searchen