EMPLOYER BRANDING en EMPLOYER VALUE PROPOSITION

Je EVP en EB zijn relevant voor je wervingsstrategie.

𝑬𝑽𝑷.. 𝑬𝑩.. 𝑾𝒂𝒕?

Vaak worden ze in een adem genoemd, maar het is dus niet hetzelfde. Wél zijn ze samen heel relevant voor je wervingscampagne en - nog belangrijker - voor het behoud van je huidige en nieuwe werknemers. Want je kan je voorstellen dat een werknemer zijn of haar keuze maakt gebaseerd op je EB. Als deze dan te veel afwijkt van je EVP zal de kandidaat snel weer weg zijn.

Eerst maar eens uitleggen welke afkortingen ik gebruik ;)

EB staat voor 𝙀𝙢𝙥𝙡𝙤𝙮𝙚𝙧 𝘽𝙧𝙖𝙣𝙙𝙞𝙣𝙜; hoe ziet de buitenwereld jou als werkgever, kortom; je reputatie. 
EVP staat voor 𝙀𝙢𝙥𝙡𝙤𝙮𝙚𝙧 𝙑𝙖𝙡𝙪𝙚 𝙋𝙧𝙤𝙥𝙤𝙨𝙞𝙩𝙞𝙤𝙣; wat heb jij te bieden als werkgever aan je huidige én nieuwe werknemers?

Eigenlijk is dus je EB dus de manier waarop je organisatie zich presenteert en waarom hij bekend staat. Ondanks dat het om een reputatie gaat, die bepaal je namelijk niet zelf, kan je hem wel sturen! (𝑱𝒖𝒊𝒔𝒕, 𝒅𝒆 𝑬𝒎𝒑𝒍𝒐𝒚𝒆𝒓 𝑩𝒓𝒂𝒏𝒅𝒊𝒏𝒈 𝑺𝒕𝒓𝒂𝒕𝒆𝒈𝒊𝒆) Een sterk EB is onmisbaar om kandidaten aan boord te krijgen in de huidige arbeidsmarkt. Je laat de kandidaat zien wie jij bent, waar jij voor staat en -nog belangrijker- waarom zij voor jou moeten komen werken. 

En dan is je EVP de manier waarop je je belofte (die je uit in je EB) nakomt. Hoe? Dit kan van alles zijn, een goede gezonde lunch aanbieden in de kantine, een stabiele werkplek, de kans om impact te maken binnen het bedrijf en/of erkenning te krijgen. Wellicht spreekt niet elke EVP iedere kandidaat aan, dus is het de kunst om waarde te leveren op manieren die aantrekkelijk zijn voor de doelgroep. Deze komt ook terug in je Employer Branding Strategie.

CH& voegt graag waarde toe in uw organisatie. Bijvoorbeeld door mee te denken over de recruitmentstrategie. Neem contact op met Chantal via 06-18827173 of stuur een mail naar info@ch-and.com

#employerbranding #employervalue #wervingenselectie #onboarding #behouden