Referral recruitment en personeel werven 

We komen steeds vaker de term 𝗿𝗲𝗳𝗲𝗿𝗿𝗮𝗹 𝗿𝗲𝗰𝗿𝘂𝗶𝘁𝗺𝗲𝗻𝘁 tegen.

Interessante strategie? Of niet?

Referral recruitment betekent, in het kort; dat je personeel werft via je medewerkers. Het wordt om die reden ook wel via-via werving genoemd. Het is voor een organisatie de goedkoopste en vaak 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺𝘀𝘁𝗲 manier om te werven. Vaak zie je organisaties die het inzetten als; jij draagt een medewerker aan en jij krijgt € bonus.. Supermakkelijk toch?

Nou.. eigenlijk niet alleen dat.. een beetje meer aandacht besteden aan referral recruitment zou niet perse verkeerd zijn.. want het is namelijk inherent aan je Employer Brand. We hebben het ook al eerder over een Employer Branding gehad, het werkgeversmerk/je reputatie. Je snapt dat je eigen medewerkers, die jouw organisatie aanbevelen in hun netwerk, de meest geloofwaardige reclame is. Ook is gebleken dat medewerkers die via referral zijn geworven, vaak langer bij de organisatie blijven én vaak latent werkzoekend zijn. (𝓓𝓾𝓼 𝓵𝓪𝓼𝓽𝓲𝓰𝓮𝓻 𝓽𝓮 𝓿𝓲𝓷𝓭𝓮𝓷 𝓿𝓸𝓸𝓻 𝓭𝓮 𝓻𝓮𝓬𝓻𝓾𝓲𝓽𝓮𝓻)

Op de vraag; kunnen we of moeten we daar wat mee? Ja dus! Maar blijf vooral aandacht besteden aan je imago en reputatie als werkgever. Niet alleen een goed werkgever zijn voor de buitenwereld (extern) maar 𝗺𝗮𝗮𝗸 𝗴𝗼𝗲𝗱 𝘄𝗲𝗿𝗸𝗴𝗲𝘃𝗲𝗿𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽 (𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻) 𝗽𝗿𝗶𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁.  Communiceer en informeer je interne organisatie voldoende, besteed er tijd/moeite aan én weet wat er speelt.. Als dit allemaal op orde is, dan gaat referral recruitment voor jouw organisatie ook werken.

CH& 𝘷𝘰𝘦𝘨𝘵 𝘨𝘳𝘢𝘢𝘨 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘦 𝘵𝘰𝘦 𝘪𝘯 𝘶𝘸 𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘴𝘢𝘵𝘪𝘦. 𝘈𝘥𝘷𝘪𝘦𝘴 𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨 𝘣𝘪𝘫 𝘩𝘦𝘵 𝘯𝘦𝘦𝘳𝘻𝘦𝘵𝘵𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘴𝘵𝘦𝘳𝘬 𝘌𝘮𝘱𝘭𝘰𝘺𝘦𝘳 𝘉𝘳𝘢𝘯𝘥? 𝘕𝘦𝘦𝘮 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘢𝘤𝘵 𝘰𝘱 𝘮𝘦𝘵 𝘊𝘩𝘢𝘯𝘵𝘢𝘭 𝘷𝘪𝘢 06-18827173 𝘰𝘧 𝘴𝘵𝘶𝘶𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘢𝘪𝘭 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘪𝘯𝘧𝘰@𝘤𝘩-𝘢𝘯𝘥.𝘤𝘰𝘮

#recruitment #branding #referral #strategie #goedwerkgeverschap